FIGURES I REGLES PER WARGAMES DELS SEGLES XVI I XVII

- Confiem amb Deu - digué el capità desprès de explicar les ordres.
- I amb els Dotze Apòstols - afegí un vell mosqueter, tocant els penjarolls de la seva bandolera plens de càrregues de pólvora pel seu mosquet.

miércoles, 1 de abril de 2015

UNA UNITAT A LA ESPANYOLA

  M'ha costat un poc de feina però a la fi en tenc una.
 A partir de la segona meitat del segle XVII començaren a aparèixer els uniformes i els exèrcits regulars. La moda en els vestits havia canviat ja no s'usaven els gipons ni els doblets. Els suecs utilitzaven la casaca i  els francesos, que ara eren els que marcaven la moda, la copiaren i li afegiren floritures com els punys girats, llaços, brodats, etc. Els espanyols resistint-nos a perdre la hegemonia, recollirem la moda de la casaca, més útil per el soldat, no més còmoda, conservant el tall ample, el francesos i altres les duien més cenyides, i li afegírem una volta al davant per on se botonava, es a dir fent com una espècie de solapa que anava des del coll fins als faldons. Les casaques eren d'un color i anaven folrades, normalment d'un color diferent, quan es giraven els punys, i en el cas dels espanyols, les solapes, es mostrava el color del folro. 
  Aquesta solapa era distintiva dels espanyols, cap altre exèrcit l'utilitzava i va seguir de moda fins a la darrera dècada del segle XVII on ja els uniformes anaren canviants-se pels de moda francesa, encara que el tall de la casaca sempre va ser més ample.
  Jo volia una unitat espanyola de la segona meitat del segle XVII, entre 1660 i 1680, però hi havia la pega de trobar una marca que dissenyés les seves figures amb la casaca a la espanyola. Però en vaig trobar una, Phoenix, que fa unes figures de espanyols del S.XVII a la moda espanyola.
  A part de dur la casaca a la espanyola, també duen uns elements característics de les unitats espanyoles, com els capells de un color clar, que era els que preferien els espanyols pels capells, diferents tons de grisos i marrons, rara vegada els duien negre, sols a final de segle els canviaren, així com les plomes, les cintes dels capells i les calces vermelles.
  He pintat la unitat d'una manera en que solien anar uniformades les unitats per aquells temps. Els oficials i els piquers duen els colors canviats, per distingir-los, i per donar als piquers un poc més de rellevància ara que aquesta arma començava a declinar en el seu us i tenien un paper molt limitat en el camp de batalla. En canvi el tambor i el flabiol van vestits iguals que la resta de soldats distingits tan sols per un galó que es posava a les costures i vius de la casaca.

  Aquestes son les fotos:

 
   

No hay comentarios:

Publicar un comentario